Klaassen krijgt zware onvoldoende: 'Maar zie wel een WK-ganger in hem'

door Bart Veenstra 36

Bron De Telegraaf

Klaassen krijgt zware onvoldoende: 'Maar zie wel een WK-ganger in hem'

door Bart Veenstra 36

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen is door rapporteur en voormalig Oranje-international Marcel Peeper beoordeeld met een zware onvoldoende voor zijn optreden tegen Noorwegen. Daley Blind, de tweede Ajacied die minuten maakte in Oranje dinsdagavond, krijgt een krappe voldoende.

'Davy is uit Oranje weggeweest, heeft zich erin teruggeknokt en ik zie wel een WK-ganger in hem', is Peeper in De Telegraaf nog mild voor de middenvelder. 'Als de ploeg draait, komt hij ook tot zijn recht, omdat hij altijd aanvallende oplossingen zoekt. Als hij de goeie dingen doet rond de zestienmeter, is hij voor Qatar een van de vaste waarden. Maar vooral in de tweede helft zakte hij veel te ver weg', aldus Peeper, die Klaassen een 4,5 als rapportcijfer gaf.

'Blind deed zijn werk naar behoren'

Blind krijgt een 6,0 als rapportcijfer. 'Daley krijgt wel eens kritiek, terecht als je een goal tegenkrijgt zoals tegen Montenegro, maar uiteindelijk brengt hij over een lange periode elk seizoen genoeg in Oranje. Nu deed hij ook zijn werk naar behoren.'

Het Nederlands elftal won dinsdagavond met 2-0 van Noorwegen. Dat resultaat was genoeg voor Oranje om zich te plaatsen voor het WK in Qatar. De derde en vierde Ajacied in de selectie, Ryan Gravenberch en Devyne Rensch, maakten dinsdagavond geen minuten voor Oranje.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties