K&K: 'Waarom laat je Kudus maar tien minuten invallen?'

door Jesse ter Haar 13

Bron AT5

K&K: 'Waarom laat je Kudus maar tien minuten invallen?'

door Jesse ter Haar 13

Bron AT5

Laatst geüpdatet

Kale en Kokkie, bekend van hun gelijknamige webserie met AT5, zien dat Ajax afstevent op de 35ste landstitel. Toch is niet alles positief, want met name Kokkie is van mening dat Erik ten Hag zondag tegen ADO Den Haag anders had moeten wisselen.

'Kudus is een speler waarmee we volgend jaar door willen, waarom laat je hem dan maar tien minuten invallen?', vraagt hij zich af. 'Dan breng je Labyad. We weten allemaal dat we van Labyad afscheid gaan nemen. Breng dan eerst Kudus en later Labyad. Kudus is zwaar geblesseerd geweest en moet minuten maken.'

'Ik heb me in de tweede helft, ondanks de stand, wel een beetje geërgerd', vertelt Kokkie bovendien. Hij zag de invallers na rust té veel voor eigen succes gaan. 'Ik vind dat je er als Ten Hag wel even wat van moet zeggen. Het is leuk dat je erin komt en het is begrijpelijk dat je iets wilt, maar een assist geven is net zo belangrijk als een goal maken. Twee keer wordt Traoré gewoon genegeerd.'

Ondanks de verbeterpunten lijkt het kampioenschap van Ajax niet meer in gevaar te kunnen komen. Kokkie schetst de situatie. 'Op PSV en AZ sta je nu elf punten voor. En ons doelsaldo ten opzichte van PSV is +35 en ten opzichte van AZ +39. En dan heb je nog een wedstrijd minder', klinkt hij enthousiast.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.