K&K spreken harde woorden: 'De Klassieker is dood'

door Jesse ter Haar 8

Bron AT5

Bron AT5

Kale en Kokkie, bekend van hun webserie met AT5, zijn zeer teleurgesteld over het niveau van de afgelopen Klassieker. Ajax won met 0-3 in De Kuip en eigenlijk werd het nooit spannend. Kijkend naar het niveau van de opponent klinken er harde woorden uit de mond van Kokkie: 'De Klassieker is dood.'

Overigens baalt Kokkie van de staat van het Feyenoord van nu. 'Van kinds af aan ging ik met mijn vader naar het Olympisch Stadion, met mijn broer naar het Olympische Stadion en met mijn maten in een treintje naar Rotterdam met een slakkengangetje. Dat is voor mij nog steeds de wedstrijd van het jaar.'

De Rotterdammers besloten tevens geen erehaag te vormen voor Ajax, de landskampioen van Nederland. Het valt Kokkie erg tegen. 'Als je 27 punten voorstaat, dan heb je het over negen gewonnen wedstrijden. Dan heb je het dus over een kwart competitie die wij niet hadden hoeven spelen en dan hadden we nog boven die gasten gestaan. Dan denk ik dat een klein beetje respect wel op z’n plaats was.'

Nog voor de rust miste Leroy Fer middels een penalty dé kans op 1-1, maar Kokkie gelooft niet dat een benutte strafschop een spannende wedstrijd had opgeleverd. 'Dan werd het zeker een andere wedstrijd, want ik denk dat Ajax dan wel gas was gaan geven. Dan waren ze er wel bovenop geklapt. Ajax wilde die wedstrijd koste wat het kost winnen.'

Tot slot spreekt ook Kale over het tegenvallende niveau tijdens de Klassieker. 'Het is het einde van het seizoen, de druk is eraf en dan hoop je dat ze vrijuit gaan spelen en je een leuke wedstrijd ziet. Maar gisteren (zondag, red.) was het echt helemaal niks. Er zat geen spanning op, helemaal niks.'