Kieft streng: 'Neres en Antony lieten het lelijk afweten'

door Jesse ter Haar 14

Bron De Telegraaf

Kieft streng: 'Neres en Antony lieten het lelijk afweten'

door Jesse ter Haar 14

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Wim Kieft is zeer teleurgesteld door het spel van Ajax' buitenspelers tegen AS Roma. David Neres en Antony mochten de vleugelposities samen bekleden, maar de oud-spits zag de Brazilianen niet overtuigen.

'Bij Ajax lieten de Braziliaanse buitenspelers David Neres en Antony het lelijk afweten', schrijft hij dan ook in zijn column in De Telegraaf. 'Neres heeft na zijn blessure z’n topvorm in het geweldige Champions League-seizoen nooit meer benaderd. Hij speelt ook niet slim.'

'Antony mist frisheid', benoemt Kieft vervolgens. 'Aan het begin van dit seizoen liep hij iedereen voorbij, scoorde en gaf assists, maar nu trekt hij altijd naar binnen. Terwijl hij de snelheid en actie heeft om zijn tegenstander te passeren. Ik schat hem hoger in dan Neres, maar hij brengt te weinig.'

Bovendien zag de voormalig Ajacied problemen in het middenveld van donderdag. Ajax overtuigde al vaker met hetzelfde middenvelder, maar deed dat doorgaans wel mét Daley Blind. 'Die drie samen missen zonder Daley Blind wat creativiteit. Want met dat trio is het moeilijk een tegenstander continu te domineren', oordeelt hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.