Kieft niet onder de indruk van Real Madrid

door Jesse ter Haar 4

Kieft niet onder de indruk van Real Madrid

door Jesse ter Haar 4

Laatst geüpdatet

Wim Kieft is allesbehalve onder de indruk van het niveau dat Real Madrid, Ajax' Champions League opponent, op het moment laat zien. Zondagavond speelt de club tegen Real Sociedad en in de rust van dat duel somt de oud-spits van Ajax op wat er zoal misgaat in Madrid.

'Er is geen tempo, geen spelvreugde en geen bereidheid', is Kieft van mening in de studio van Ziggo Sport. 'Het begint met bereidheid. Als je ziet met wat voor een baltempo er gespeeld wordt, dan is het te hopen voor Ajax dat ze dit niveau etaleren. Ik heb alleen niet het idee dat dit het Real Madrid is dat in die wedstrijd zal verschijnen.'

Eén lichtpuntje ziet Kieft zondag wel op het veld bij Real Madrid: Vinícius Júnior. 'De beweeglijkheid en de bereidheid is er. Hij zorgt er in de diepte voor dat Kroos en Modric hun ballen kwijt kunnen, maar hij doet het als enige. Benzema is heel statisch, Vázquez speelt ver aan de zijkant, Modric en Kroos hebben geen diepte en Casemiro moet erachter blijven.'

De eerste ontmoeting tussen Ajax en de Koninklijke vindt plaats op 13 februari in de Johan Cruijff ArenA. De return vervolgens, vindt een kleine drie weken later plaats. op dinsdag 5 maart gaan de Amsterdammers op bezoek in Santiago Bernabéu.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.