Kieft: 'Je gaat dan op een andere manier een balans vinden'

door Gino Haverkamp 28

Bron Veronica Inside

Kieft: 'Je gaat dan op een andere manier een balans vinden'

door Gino Haverkamp 28

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Wim Kieft was niet bepaald onder de indruk van het middenveld van Ajax donderdagavond tegen Young Boys. De Amsterdammers traden aan met Davy Klaassen, Edson Álvarez en Ryan Gravenberch. Op voetballend gebied vindt de analist dat niet voldoende, zo legt hij uit aan Veronica Inside.

Volgens Kieft werd Daley Blind, die in het Europa League-duel met Young Boys ontbrak wegens een blessure, gemist op het middenveld. 'Als je een middenveld hebt met Álvarez, Gravenberch en Klaassen, dan vind ik dat te veel van het goede, van het niet voetballende goede dan', vindt de oud-speler van Ajax. Met Blind erbij had het middenveld meer voetbal gehad, zo denkt Kieft.

Desondanks maakte Álvarez als controlerende middenvelder wel indruk op Kieft, ondanks dat hij van mening is dat de Mexicaan op voetballend gebied tekortkomt. Kieft wijst ook naar het seizoen 2018/19, toen Ajax de halve finale van de Champions League bereikte. 'Ajax is voetballend gezien nog niet daar ten opzichte van dat geweldige Champions League-jaar', vindt hij. 'Ze waren toen superieur aan de bal en dat is nu veel minder.' Dat is logisch volgens Kieft, omdat veel spelers van toen zijn vertrokken. Hij denkt echter wel dat dat een reden is dat trainer Erik ten Hag kiest voor een speler als Álvarez op het middenveld. 'Je gaat dan op een andere manier een balans vinden.'

Met Álvarez als controleur heeft Ajax meer defensieve zekerheid, zo ziet ook Kieft. 'Je legt het langs de meetlat van Ajax en de speelwijze, die heel bijzonder schijnt te zijn. Dan ben je technisch goed in het positiespel en vooral sterk aan de bal.' Hij vindt dat Álvarez niet aan die criteria voldoet. 'Maar hij speelt wel naar zijn mogelijkheden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.