Kieft: 'Dolberg eigenlijk een betere spits dan Haller'

door Thijs Zwagerman 45

Bron De Oranjezomer

Kieft: 'Dolberg eigenlijk een betere spits dan Haller'

door Thijs Zwagerman 45

Bron De Oranjezomer

Laatst geüpdatet

Kasper Dolberg is een betere spits dan Sébastien Haller, zo stelt Wim Kieft. De analist van De Oranjezomer is lovend over de optredens van Dolberg gedurende dit EK. Woensdagavond werden Dolberg en zijn Deense landgenoten door Engeland uitgeschakeld in de halve finale.

Ondanks de uitschakeling kan Dolberg volgens Kieft echter met een goed gevoel terugkijken op zijn EK-optredens. ‘Hij heeft een heel goed EK gespeeld’, toont Kieft zich positief over Dolberg, die goed was voor drie doelpunten op het Europese eindtoernooi.

Kieft durft naar aanleiding van zijn prestaties op dit EK zelfs te stellen dat Dolberg een betere speler is dan Haller, de spits voor wie Ajax afgelopen winter nog ruim twintig miljoen euro neertelde. ‘Bij Ajax deed hij (Dolberg, red.) het op een gegeven moment niet meer, maar eigenlijk is hij een betere spits dan Haller. Hij is veel beweeglijker en kan makkelijk draaien. Het is heel jammer dat het er bij Ajax uiteindelijk toch niet helemaal is uitgekomen voor hem’, aldus Kieft. Ajax verkocht Dolberg in de zomer van 2019 voor zo’n twintig miljoen euro aan het Franse OGC Nice.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.