'Kan me voorstellen dat de staf van Ajax denkt: het gaat om winnen, dus kiezen voor Onana'

door Jesse ter Haar 6

Bron ESPN

'Kan me voorstellen dat de staf van Ajax denkt: het gaat om winnen, dus kiezen voor Onana'

door Jesse ter Haar 6

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Patrick Lodewijks zou niet gek opkijken wanneer André Onana op enig moment nog een rol gaat spelen bij Ajax, zo laat hij blijken bij Goedemorgen Eredivisie. Voorlopig lijkt de Kameroener het te moeten doen met een rol achter Remko Pasveer, maar mocht hij niet kunnen spelen, zou Erik ten Hag volgens de oud-keeper een beroep moeten doen op Onana.

'Ik kan me heel goed voorstellen dat hij (Ten Hag, red.) zegt: als er iets met Remko gebeurt, dan zet ik liever Onana erin dan Gorter', aldus de voormalig goalie. 'Ik kan me dan voorstellen dat de staf van Ajax denkt: Het gaat om winnen, kampioen worden en de Champions League, dus we kiezen voor Onana.'

Wel weet Lodewijks dat er het een en ander is gebeurd in het dossier-Onana. 'Onana heeft zo goed als zeker ergens een voorcontract getekend. Ajax heeft hem volgens mij altijd heel netjes behandeld en andersom is dat niet zo, als ik kijk naar wat ik lees. Op basis daarvan zou ik zeggen: Nou, die hoef ik er niet meer bij te hebben.'

Hoe dan ook keert Onana zondag terug in de wedstrijdselectie van Ajax. De Amsterdammers nemen het in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. Pasveer zal normaal gesproken de eerste keeper van de club blijven, maar de Kameroener zal zondag voor het eerst sinds lange tijd het veld van de Johan Cruijff ArenA betreden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.