'Kan me best voorstellen dat er iets van onderschatting in gaat sluipen'

door Gino Haverkamp 24

Bron NOS

'Kan me best voorstellen dat er iets van onderschatting in gaat sluipen'

door Gino Haverkamp 24

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Wat Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart betreft moet men niet te veel waarde hechten aan het puntenverlies van Ajax dit voetbalweekend. De Ajacieden speelden op bezoek bij Heracles Almelo doelpuntloos gelijk en Van Hooijdonk kan zich zo'n off-day wel voorstellen. Conclusies trekken heeft dan ook weinig zin.

'Ik kan me ook best wel voorstellen, dat als je op dit moment bij Ajax speelt, er toch iets van onderschatting in gaat sluipen', steekt Van Hooijdonk van wal bij NOS Studio Voetbal. Ajax wint in principe het gros van zijn wedstrijden en scoort vaak. Dit seizoen schoot en kopten de Ajacieden al 37 keer raak in 11 competitieduels.

'Dan teer je wel eens op het vertrouwen dat je hebt.' Als veel spelers vervolgens niet het gewenste niveau bereiken, dan kan puntenverlies al snel het gevolg zijn volgens Van Hooijdonk. Echter: een off-day is een off-day volgens hem. 'Ik sluit niet uit dat ze bij Dortmund winnen.'

Van der Vaart: 'Feyenoord speelde precies dezelfde wedstrijd'

Tafelgenoot Van der Vaart sluit zich aan bij de oud-spits. 'Dat heb je er wel eens bij zitten, zo'n wedstrijd', zegt hij. 'Klote weer, kunstgras. Het liep niet en je scoort niet. Feyenoord speelt precies dezelfde wedstrijd, maar scoorde in de blessuretijd.' Zo gaat dat volgens de analist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties