Kale & Kokkie: 'Begin gewoon met je basis'

door SJvanveen 4

Kale & Kokkie: 'Begin gewoon met je basis'

door SJvanveen 4

Laatst geüpdatet

Kale & Kokkie vinden het niet handig dat Erik ten Hag zaterdag tegen sc Heerenveen zijn opstelling opnieuw omgooide. De Ajax-supporters hadden 'gewoon' met Sergiño Dest gestart, helemaal om zekerheden in te bouwen richting een cruciale week met Lille OSC en PSV.

'Ik vond het achterin niet goed', bijten beide heren het spits af in de wekelijkse analyse na een wedstrijd van Ajax. Dit keer was sc Heerenveen de tegenstander en ondanks de 4-1 zege in eigen huis, waren er genoeg verbeterpunten, zo stellen ze bij AT5. 'Het is los zand, maar dat heeft te maken met de wisselende samenstellingen', gaat het duo verder.

'Het begint met die opstelling. Ik snap dat je Dest wilt sparen, maar had met hem hetzelfde gedaan als met Dusan Tadic (starten en vroegtijdig wisselen, red.). Begin gewoon met je basis, dus met Joël Veltman naast Daley Blind... Maar nee, het moet weer anders.' Iets wat Kale & Kokkie wel kon bekoren, was Nicolás Tagliafico. De linksback scoorde twee keer op fraaie wijze en dat stemde tot tevredenheid. Als je een bal zo vol en hard raakt...'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties