Kale en Kokkie: 'Er zit nul komma nul verrassing in dit Ajax'

door Melle Goekoop 14

Bron AT5

Kale en Kokkie: 'Er zit nul komma nul verrassing in dit Ajax'

door Melle Goekoop 14

Bron AT5

Laatst geüpdatet

Kale en Kokkie vinden niet dat Ajax een goede wedstrijd heeft gespeeld op bezoek bij Borussia Dortmund. De twee Ajax-fans zijn van mening dat de wedstrijd zonder de vroege rode kaart van Mats Hummels wel eens heel anders had kunnen lopen in het voordeel van de Duitsers. In gesprek met AT5 lichten ze deze mening toe.

'Dat is de grootste onzin die er bestaat', reageert Kale op de vraag of hij terugkijkt op een goede wedstrijd in Duitsland. 'Als je in de eerste helft met drie nul achterstaat, heb je daar niets te vertellen. Tot die rode kaart was Dortmund de betere ploeg. Dat je het in de tweede helft tegen tien man beter oppakt en het goed uitspeelt, is alleen prima. Ajax kon de wedstrijd doordat het tegen tien man speelde, winnen. Dat betekent niet dat je een goede wedstrijd speelt.'

Daar sluit Kokkie zich bij aan. 'Dat is inderdaad de grootste misvatting die er is. We hebben daar helemaal niet fantastisch gevoetbald. Je hebt daar goed gewonnen, met een goede uitslag. Je hebt een fantastische prestatie neergezet door met twaalf punten eerste te staan in de Champions League, maar je hebt niet goed gevoetbald, kom op', aldus de fan.

Go Ahead Eagles

Afgelopen zondag speelde Ajax eveneens geen goede wedstrijd, want er werd gelijk gespeeld met promovendus Go Ahead Eagles. Kale en Kokkie zijn voornamelijk kritisch op het wisselbeleid van Erik ten Hag. 'Als je dan zegt dat het anders moet, dat ze niet gemotiveerd zijn. Wissel dan zelf ook eens op een andere manier. Je maakt Ajax heel voorspelbaar. Er zit nul komma nul verrassing in dit Ajax.'

Ze geven dan ook de volgende tip mee aan de trainer. 'Het managen van het team kan beter. Ze moeten gemotiveerd aan de aftrap staan. Er moet voor een besef gezorgd worden dat ze de competitie g moeten winnen. Wij worden wel gewoon kampioen, maar dan zullen ze (de spelers, red.) op een gegeven moment wel wakker moeten worden. Nu lopen ze naast hun schoentjes, want op Europees zijn ze ‘Mister Big-Star’, maar in de competitie valt het dan weer tegen.

Denk jij dat Ajax de Champions League wint? Zet dan in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties