Kahn enorm lovend over Onana: 'Top-vijf beste keepers ter wereld'

door Bart Veenstra 45

Bron Sport Bild

Kahn enorm lovend over Onana: 'Top-vijf beste keepers ter wereld'

door Bart Veenstra 45

Bron Sport Bild

Laatst geüpdatet

Oliver Kahn is zeer te spreken over vertrekkend Ajax-keeper André Onana. Volgens de voormalig Duitse topkeeper behoort Onana op dit moment tot de vijf beste keepers van de wereld, zo vertelt hij tegenover Sport Bild.

Vanwege de blessure van Remko Pasveer staat Onana de laatste weken weer op doel bij Ajax. Een verpletterende indruk wist de goalie nog niet te maken. Toch ziet Kahn de toekomst van Onana enorm rooskleurig in. 'Onana staat in de top-vijf van beste keepers ter wereld. Hij is behendigheid, snel en krachtig.'

'Onana een mix tussen Ter Stegen en Becker'

Kahn gaat lovend verder: 'Onana is ook erg goed met zijn voeten en uitstekend in de opbouw. Hij is een soort mix tussen Marc-André ter Stegen en Alisson Becker. Deze man kan de beste worden als hij hard blijft werken.'

Onana veroverde in 2016 een basisplaats bij Ajax en met de Amsterdamse club bereikte hij mooie dingen. Zo won hij in 2019 en 2021 de dubbel, bereikte hij in 2017 de finale van de Europa League en kwam hij met Ajax in 2019 tot de halve finale van de Champions League. Inmiddels is duidelijk dat Onana Ajax na dit seizoen transfervrij verlaat. Volgens de laatste berichtgeving gaat hij aan de slag bij Internazionale.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.