Jonk over Klaassen: ‘Dat wil je als trainer in het elftal hebben‘

door Justin Fokkens 211

Bron ESPN

Jonk over Klaassen: ‘Dat wil je als trainer in het elftal hebben‘

door Justin Fokkens 211

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen was zaterdagavond in de wedstrijd tegen PEC Zwolle van grote waarde voor zijn team. De middenvelder maakte twee doelpunten, waarvan de laatste wonderschoon was. Wim Jonk, de huidige trainer van FC Volendam, vertelt in Goedemorgen Eredivisie onder de indruk te zijn van de Ajacied.

‘Davy is natuurlijk een vrij allround speler. Ik vind hem vaak ondergewaardeerd, maar hij is zo cruciaal. Het is een enorme teamspeler. Dat zien mensen vaak niet, maar hij maakt zoveel extra meters. Hij is zo bepalend‘, zo opent Jonk.

De oefenmeester somt vervolgens de verschillende kwaliteiten van de Oranje-international op. ‘Voor een trainer is het een ideale speler. Hij weet gewoon wat er gevraagd wordt. Of het nou voor tien minuten, een helft of een hele wedstrijd is. Hij weet gewoon wat nodig is om dat te brengen wat het elftal nodig heeft. Met zijn energie; hij kan doelpunten maken en kan verdedigend zijn dingen doen. Dat wil je als trainer in het elftal hebben.‘

Veerkracht

Tot slot geeft ook analist Marciano Vink aan gecharmeerd van de Ajacied te zijn, die zijn basisplaats op de nummer 10-positie enige tijd kwijt was aan Steven Berghuis. ‘Hij laat zien dat hij uit het juiste hout is gesneden. Hij komt er weer in en doet zijn job. Dat is knap. Je kunt ook denken: Shit ik ben mijn positie kwijt. Ik ben toch ook een international. Maar dan toch die drive blijven houden. Dat vind ik enorm knap aan Davy Klaassen.‘

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.