Jonk: 'Nouri was voor mij nieuwe Iniesta geweest'

door Thijs Zwagerman 7

Jonk: 'Nouri was voor mij nieuwe Iniesta geweest'

door Thijs Zwagerman 7

Laatst geüpdatet

Wim Jonk had hele hoge verwachtingen van Abdelhak Nouri. De talentvolle middenvelder, die in de zomer van 2017 werd getroffen door een hartstilstand, mag volgens Jonk zonder twijfel een toptalent worden genoemd.

‘Bij Ajax krijgen mensen al heel snel het stempel toptalent. Er zijn er heel veel spelers die dat niet hebben waargemaakt, maar gaat erom dat spelers zich blijven doorontwikkelen', vertelt Jonk bij Goedemorgen Eredivisie, op FOX Sports. De huidig hoofdtrainer van FC Volendam werkte in de jeugdopleiding van Ajax met Nouri samen en vond Nouri een fantastische voetballer, zo legt hij uit wanneer hem gevraagd wordt een toptalent te noemen.

‘We hebben natuurlijk Abdelhak Nouri meegemaakt. Dat was een speler waarvan je dacht: Die heeft zó veel kwaliteit. Als je daar dan aan blijft sleutelen, dan was hij voor mij de nieuwe Iniesta geweest.’ In hetzelfde programma was Jonk ook lovend over Nouri's boezemvriend, Donny van de Beek. De Volendammer omschreef Van de Beek als 'een hele complete speler'.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.