Janssen: 'Dan hoor je ze achteraf klagen over het kunstgrasveld...'

door Jesse ter Haar 24

Bron NOS

Janssen: 'Dan hoor je ze achteraf klagen over het kunstgrasveld...'

door Jesse ter Haar 24

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Theo Janssen wijt het matige spel van Ajax tegen Sparta Rotterdam niet geheel aan het kunstgras van de thuisploeg. Aan tafel bij Studio Voetbal verbaast de oud-Ajacied zich over het niveau dat de Amsterdammers aan de dag legden.

'Ajax speelde heel matig. Dat had ook te maken met het kunstgras. Het tempo lag gewoon heel erg laag', aldus Janssen. 'Het was een wedstrijd zoals we de rest van de dag ook gezien hebben. Het was heel slordig. Simpele passes werden verloren en ballen werden zomaar over de zijlijn gespeeld. Het was niet des Ajax.'

Het kunstgras noemt hij zodoende als hinder, maar niet alle mislukte actief kunnen daarop afgeschoven worden. 'Dan hoor je ze achteraf klagen over het kunstgrasveld, maar het maakt niet uit of je een rechte bal over tien meter inspeelt op gras, kunstgras of een betonnen veldje', oordeelt de voormalig middenvelder.

Bovendien vraagt Rafael van der Vaart zich af of het wel een voordeel is wanneer een club als Sparta Rotterdam een natuurgrasveld aanlegt. 'Bij dit soort clubs ligt meestal een slecht veld. Als je geen goed veld kunt leveren, dan heb ik liever kunstgras dan een slecht veld.'

Profiteer tot en met maandag van flinke Black Friday-kortingen in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.