Jansen: 'Verwachting is dat Klaassen op tijd fit is voor Sporting-uit'

door Thijs Zwagerman 10

Bron Voetbal International

Jansen: 'Verwachting is dat Klaassen op tijd fit is voor Sporting-uit'

door Thijs Zwagerman 10

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen zal hoogstwaarschijnlijk tijdig fit zijn voor het Champions League-treffen met Sporting Portugal, zo stelt Ajax-watcher Freek Jansen. De journalist van Voetbal International verwacht verder dat Steven Berghuis de tijdelijke vervanger van Klaassen zal zijn op het middenveld.

Vrijdag werd bekend dat het competitieduel met PEC Zwolle voor Klaassen een race tegen de klok wordt. De aanvallende middenvelder raakte recentelijk bij het Nederlands elftal namelijk geblesseerd. ‘Hij heeft een uitstekende interlandperiode achter de rug, maar is wel met lichte liesklachten teruggekomen. Ze nemen geen enkel risico met hem’, vertelt Jansen, waarna hij met goed nieuws komt.

‘Morgenavond (zaterdag, red.) zal Klaassen er zeer waarschijnlijk niet bij zijn, maar de verwachting is wel dat hij op tijd weer fit is voor komende woensdag. Dan begint Ajax in Portugal natuurlijk aan het nieuwe Champions League-avontuur’, doelt de Ajax-watcher op het treffen met Sporting Portugal.

'Berghuis een optie als aanvallende middenvelder'

Naast Klaassen ontbreken tegen PEC Zwolle ook de Argentijnen Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico. Volgens Jansen kan Ajax hun absentie goed opvangen. ‘Ik denk dat Rensch zal gaan spelen en dat Blind als linker centrumverdediger op de plek van Martínez staat.’ Daarnaast acht Jansen de kans groot dat Berghuis tegen PEC Zwolle als aanvallende middenvelder speelt. ‘Berghuis als aanvallende middenvelder is één van de opties. In de laatste wedstrijd tegen Vitesse heeft hij daar als invaller ook al een minuut of twintig gespeeld. Voor Ten Hag is hij een optie op die plek. Je moet er niet gek van opkijken als Berghuis tegen PEC Zwolle als aanvallende middenvelder speelt.’

Er is een nieuwe voorraad van het Bob Marley-Ajax-shirt beschikbaar in de Ajaxshop! Pre-order het derde shirt van Ajax hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties