Jansen stelt: 'Ajax-vertrek zou voor carrière van Labyad beter zijn'

door Thijs Zwagerman 103

Bron Voetbal International

Jansen stelt: 'Ajax-vertrek zou voor carrière van Labyad beter zijn'

door Thijs Zwagerman 103

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Zakaria Labyad zou er volgens Freek Jansen goed aan doen om bij Ajax te vertrekken. De Marokkaans international kwam dit seizoen in officieel verband pas veertien minuten in actie en is in de pikorde op meerdere posities voorbijgestreefd door de aanwezige concurrentie.

‘Iedereen kan tellen. Hij heeft Berghuis, Klaassen en Kudus voor zich. Als iedereen fit is, zelfs als er een paar spelers niet fit zijn, komt hij nog steeds niet aan bod. Als rechts- of linksbuiten is hij ook weleens ingevallen, maar ook daar is de concurrentie enorm. Hetzelfde geldt voor de spitspositie, die goed bezet is met Haller, Danilo en Tadić’, somt Jansen op in de Pak Schaal Podcast.

De Ajax-watcher van Voetbal International denkt dat een vertrek voor Labyad de beste optie is. ‘Hij schikt zich prima in zijn rol, maar tegelijkertijd is het jammer dat iemand op zijn leeftijd niet lekker dertig wedstrijden per jaar bij een club als FC Groningen of AZ speelt. Voor zijn carrière zou dat veel beter zijn. Hij heeft in de afgelopen jaren zo weinig gespeeld.’

Geen vaste waarde

Labyad kwam in de zomer van 2018 voor circa. 7,5 miljoen euro over van FC Utrecht. Bij Ajax slaagde de middenvelder annex aanvaller er sindsdien nooit in om een onomstreden vaste waarde te worden, maar desondanks zijn de cijfers die Labyad kan overleggen zeker niet slecht. In 53 duels voor Ajax, waarvan veelal als invaller, kwam de creatieveling tot dertien doelpunten en tien assists.

Ontvang een welkomstkrediet tot wel €100,- als je een account opent bij Bet365!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties