Jansen merkt onvrede bij Ten Hag: 'Ze werden letterlijk weggeblazen'

door Jesse ter Haar 26

Bron ESPN

Jansen merkt onvrede bij Ten Hag: 'Ze werden letterlijk weggeblazen'

door Jesse ter Haar 26

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Freek Jansen merkt onvrede bij Erik ten Hag over de huidige fysieke gesteldheid van de Ajax-selectie, zo vertelt hij bij Voetbalpraat. Het gaat daarbij niet om de spelers die er sinds het begin van de voorbereiding bij zijn, maar om de later ingestroomde internationals.

Tegen RB Leipzig werd er gelijkgespeeld, maar Ajax had het bijzonder lastig. 'Ze werden letterlijk weggeblazen. Op vrijdag zaten we met Ten Hag en hij was ontevreden over hoe de internationals zijn teruggekeerd. Ze zijn niet zo fit als hij gehoopt had, dus bepaalde oefeningen hebben ze nog niet kunnen doen. Ik denk dat het een sneer was naar hoe er bij Oranje getraind is', meent Jansen.

Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico keerden pas recent terug en daar zit een pijnlijk verhaal achter. 'De Argentijnen hebben de Copa América gespeeld. Ze hadden hun basiskamp in Argentinië en zijn dus de hele tijd heen en weer gevlogen tussen Argentinië en Brazilië. Ze hadden allebei geen basisplek, dus ze hebben in die maand heel weinig minuten en trainingsminuten gemaakt. Zij lagen dus iets verder achter.'

'De Nederlandse internationals, Klaassen, Berghuis en Gravenberch, hebben ook veel minder minuten gemaakt', zo vervolgt de verslaggever. 'En tussendoor hebben ze blijkbaar ook niet zo veel arbeid geleverd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.