Jansen: 'Je hebt Sánchez niet vervangen'

door SJvanveen 1

Jansen: 'Je hebt Sánchez niet vervangen'

door SJvanveen 1

Laatst geüpdatet

Freek Jansen en Aad de Mos hebben bij de Tafel van Kees op FOX Sports gesproken over Ajax. Het aankoopbeleid, de vertrokken spelers en het weggaan van Peter Bosz werden besproken.

'Door gekonkel is hij naar de uitgang geholpen', vertelt Jansen, journalist van Voetbal International over Bosz. 'Met Spijkerman was het al een paar maanden klaar, die was niet blij met zijn rol en met Bergkamp liep het ook niet lekker. Bosz-Krüzen was een twee-eenheid. Het is nooit geëscaleerd, maar ze waren wel bang dat Bosz te machtig zou worden', ligt Jansen de keuze van Ajax toe om niet twee 'Bosz-assistenten' in de technische staf neer te zetten.

Het vertrek van de oefenmeester naar Dortmund valt Ajax zwaar, ziet De Mos. 'Ze hebben de as verloren, Peter Bosz verloren. Het pressing spelen met zijn allen, als een team... Sánchez was een beest, Klaassen en voor mij de grootste aderlating: Traoré. Hij bracht alles in beweging en was zo belangrijk', somt de voormalig oefenmeester de vertrokken Ajacieden op.

Wat betreft Sánchez vindt Jansen niet dat Ajax een vervanger heeft aangetrokken. 'Je hebt Sánchez niet vervangen. Tete heb je die Colombiaan voor, die nog geen wedstrijd gespeeld heeft. Riedewald is vertrokken en die Oostenrijker is gekomen.' Desondanks denkt de Ajax-watcher dat Ajax voor de prijzen kan spelen. 'Ajax kan met deze selectie, kijkend naar het niveau van de Eredivisie, kampioen worden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.