Jansen: 'Het Technisch Hart is uitgewerkt'

door SJvanveen 31

Jansen: 'Het Technisch Hart is uitgewerkt'

door SJvanveen 31

Laatst geüpdatet

Freek Jansen vindt het einde verhaal voor het Technisch Hart van Ajax. Dit heeft de journalist opgeschreven in een analyse voor VI Pro.

'De kritiek op Marcel Keizer zwelt aan, maar het is het benoemen van een gevolg. Het gevolg van een structurele vorm van wanbeleid van de clubleiding. Het Technisch Hart van Ajax werd in het leven geroepen om Ajax verder te helpen. Geen enkele beslissing mocht meer gedaan worden door een individu. Gevolg is dat de club verstrikt is geraakt in praatclubjes, gekonkel, besluiteloosheid en armoede. Niet financieel, de bankrekening is voller dan ooit, maar wel op sportief vlak. Terwijl de overtuiging half juni nog zo groot was', begint Jansen.

Volgens Jansen had Ajax mogelijk veel verder geweest als Marc Overmars technisch directeur was, in plaats van directeur spelerszaken. Het is met de kennis van nu opnieuw de omgekeerde wereld gebleken. Als Overmars als technisch directeur het voor het zeggen had gehad, was Bosz momenteel mogelijk nog trainer van Ajax geweest. Toch is dat wijze besluit niet genomen, maar heeft hij de portefeuille spelerszaken onder zijn hoede. En juist daarin laat Ajax jaar in jaar uit grote mankementen zien. Het verkopen van spelers gebeurt op een zeer efficiënte wijze, met klinkende zwarte cijfers tot gevolg, alleen het aankoopbeleid is verworden tot een achilleshiel van de club', schrijft de Ajax-watcher.

Al met al heerst er geen professionaliteit binnen Ajax. Waardoor men geen steek verder komt in Amsterdam. 'Zoals altijd zal het excuses worden genoemd dat topspelers niet naar de Eredivisie willen komen. Een drogreden, aangezien het recente verleden, ook bij Ajax, heeft uitgewezen dat spelers met kwalitatieve meerwaarde altijd haalbaar zijn als het beleid op orde is en het sportieve verhaal klopt. Juist door het recente succes in Europa en de financiële status had Ajax het ideale moment van doorpakken in handen. Maar het heeft het zelf laten glippen.' Tot slot komt Jansen tot een pijnlijke, maar realistische conclusie. 'Inmiddels is kraakhelder dat een technisch beleid van een club geen praatclubje kan zijn met meeste stemmen gelden. Na alle vormen van wanbeleid rest dan ook één gedachte: het Technisch Hart is uitgewerkt.'

Lees hier de hele analyse van Freek Jansen over Ajax' Technisch Hart, waarbij je hier kan inschrijven voor VI Pro. Jansen kwam verder ook uitgebreid aan bod in de FC Afkicken Podcast.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.