Jansen: 'Ervaring moet extra bagage geven'

door Finn Dekker 2

Jansen: 'Ervaring moet extra bagage geven'

door Finn Dekker 2

Laatst geüpdatet

Freek Jansen heeft als voorbeschouwing op Ajax - LOSC Lille de plussen en minnen van Ajax onder elkaar gezet. De Amsterdammers beginnen dinsdagavond aan het hoofdtoernooi van de Champions League. De verslaggever vraagt zich af hoe realistisch een nieuwe succesreeks is.

'Het zelfbewustzijn, met ingrediënten van de Amsterdamse bluf, is terug in de hoofdstad. Molde, Rapid Wien, Rosenborg en al die andere Europese blamages lijken plots lichtjaren geleden. Met de finale in de Europa League en de halve finale in de Champions League in drie jaar tijd durft Ajax weer groot te denken', schrijft de Ajax-watcher in het Algemeen Dagblad over de gemoedstoestand in Amsterdam.

'Het verrassingselement gaat voor dit seizoen niet meer op. Elke ploeg houdt rekening met Ajax, de halvefinalist van vorig seizoen, en zal zijn spel aanpassen om de wapens van de Amsterdammers te neutraliseren', constateert Jansen een negatief puntje. De goede prestaties van vorig seizoen hebben echter ook een voordeel: meer ervaring. 'Alle Ajacieden hebben afgelopen seizoen vlieguren gemaakt op het hoogste podium. Dat moet de ploeg extra bagage geven, waaruit de spelers kunnen putten als een wedstrijd erom vraagt.'

Voorin voorziet Jansen weinig problemen, maar achterin bij Ajax ligt dat volgens de journalist anders. 'Tot nu toe is het nog altijd zoeken naar de ideale defensieve formatie. Eredivisieclubs verzuimen dikwijls deze defensieve kwetsbaarheid op een efficiënte manier af te straffen, maar dat zal in de Champions League anders zijn.'

Denk jij dat Ajax dinsdagavond met 2-0 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.