Israël: 'De Jong had weinig diepte in zijn spel'

door Bart Veenstra 7

Israël: 'De Jong had weinig diepte in zijn spel'

door Bart Veenstra 7

Laatst geüpdatet

Voormalig voetbaltrainer Rinus Israël vond het opvallend dat Frenkie de Jong in het Nations League-duel met Frankrijk minder vooruit speelde dan normaal. Dat vertelt de oud-speler van onder meer DWS, Feyenoord en PEC Zwolle, tijdens NH Sportcafé.

'De Jong had weinig diepte in zijn spel. Hij had veel balbezit, maar veel ging achteruit of breed, weinig vooruit', zegt Israël. 'Maar ik kan dat wel begrijpen. Mogelijk had Koeman dat ook ingefluisterd. Als je tegen de Fransen balverlies lijdt, hebben zij met Mbappé en Griezmann misschien wel het beste land van de wereld in de omschakeling.'

'De Jong speelde daardoor ietwat voorzichtig, maar dat heeft goed uitgepakt', aldus Israël, die het dus niet per se 'minder' vond dat De Jong niet veel vooruit speelde. Oranje won het duel met Frankrijk overigens met 2-0 en kan zich bij een gelijkspel tegen Duitsland aankomende maandagavond verzekeren van de eerste plaats in de Nations League-groep.

Heb jij jouw Ajax kersttrui al in huis voor de feestdagen?

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.