'Interesse Ajax in Bergwijn is een signaal'

door Gino Haverkamp 14

'Interesse Ajax in Bergwijn is een signaal'

door Gino Haverkamp 14

Laatst geüpdatet

Voor het Algemeen Dagblad is het duidelijk: Ajax wil nu echt het Bayern München of Juventus van Nederland worden. Met de interesse in Steven Bergwijn, spelend voor concurrent PSV, wil de aanstaand landskampioen een signaal afgeven. 'Geen club is veilig als kannibaal Ajax komt', aldus het AD.

Ajax heeft dit seizoen de dubbel (beker en landstitel) gepakt en strandde in de halve finale van de Champions League. Volgens de krant willen de Amsterdammers optimaal gebruik maken van het verbeterde prestige en de financiële kloof met de rest die door de goede prestaties is ontstaan. 'Dat doen ze door opzichtig te flirten met een uitblinker van de concurrent dus, maar ook een laag dieper aan de haal gegaan.'

En dat blijkt. Niet alleen wil Ajax shoppen in het eerste van PSV, ook in de jeugdopleiding van concurrenten loopt de club te vissen. 'Ajax zet in op dubbele kansen: én miljoenen neerleggen voor spelers van buitenaf én jonge parels weghalen bij andere clubs.' Vooral AZ moet het ontgelden. Anass Salah-Eddine kwam afgelopen zomer over van de Alkmaarders, terwijl Rio Hillen en Kian Fitz-Jim vertrekken binnenkort naar Ajax. Ook andere clubs, zoals Feyenoord en FC Utrecht, zien Ajax aan hun jeugdspelers trekken.

Een zogenaamd herenakkoord, dat in 2021 van kracht moet gaan, moeten clubs als AZ beschermen. Als Ajax vanaf dat jaar een jeugdspeler van de Alkmaarders overneemt, dan moet het 35.000 euro per opleidingsjaar betalen aan de club. 'De clubs willen er werk van maken, voordat kannibaal Ajax nog machtiger wordt.'

Denk jij dat Hakim Ziyech twee of meer goals maakt tegen De Graafschap? Zet dan in en krijg 8 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.