Inan: ‘Zijn rentree in de basis was geen sollicitatie naar meer’

door MelleGoekoop 20

Bron Algemeen Dagblad

Inan: ‘Zijn rentree in de basis was geen sollicitatie naar meer’

door MelleGoekoop 20

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Johan Inan is niet te spreken over de invallers bij Ajax. Tegen Go Ahead Eagles werd gelijkgespeeld en daarbij misten Danilo en Mohamed Daramy goede kansen. Waar vorig seizoen waren Klaas-Jan Huntelaar en Brian Brobbey vaak goud waard door hun invalbeurten op te luisteren met doelpunten, lukt het dit seizoen minder goed. Voor Erik ten Hag is dat iets om aan te werken, meent Inan in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Dat Ajax dit seizoen al tegen negen verliespunten aan is gelopen, is Inan reeds opgevallen. Daarnaast viel hem nog een ander feit op. ‘Ook opvallend is dat aan elke deceptie een doelpuntloze eerste helft vooraf ging. Komt Ajax voor rust niet tot scoren, dan blijkt dat de voorbode voor averij. Dat betekent ook dat plan B zijn werking mist.’

Daar moet Ajax wel de selectie voor hebben. ‘Clubs kijken watertandend naar de reservebank van de koploper. Tegen Go Ahead Eagles, dat met een spelersbudget van 3,5 miljoen euro werkt, namen ook Nicolás Tagliafico, David Neres, Ryan Gravenberch daar plaats. Davy Klaassen toonde zich de voorbije weken een ijzersterke twaalfde man, maar zijn rentree in de basis was geen sollicitatie naar meer. Hetzelfde gold voor Mohammed Kudus’, aldus Inan.

‘De sleutel tot een spaarzame maar succesvolle three-horse-race’ 

Over de andere doorgaans invallers van Ajax is Inan eveneens niet te spreken. ‘En na drie maanden is Neres half niet zo dreigend als Antony, blijkt de zo gewenste snelheidsduivel Daramy niet heel verfijnd als hij vooral wordt opgetrommeld om wedstrijden te beslissen, speelde Tagliafico in het voorbije blok welgeteld tien minuten, haakt de herstelde Kudus opnieuw moeilijk aan en heeft talent Devyne Rensch zijn eerste dip te pakken.’

Hierdoor trekt Inan zijn conclusies. ‘Daarmee kan gesteld worden dat niet alleen het gemis van inspiratie en dynamiek tot verval in de eredivisie heeft geleid. De sleutel tot een spaarzame maar succesvolle three-horse-race moet ook gezocht worden op de reservebank. Daar lopen financiële en sportieve waarde namelijk nog niet bepaald synchroon’, aldus de journalist.

Denk jij dat Ajax de Champions League wint? Zet dan in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties