Inan over druk schema Ajax: 'Schreuder moet nu wel gaan rouleren'

door Cristian de Jong 65

Bron Algemeen Dagblad

Inan over druk schema Ajax: 'Schreuder moet nu wel gaan rouleren'

door Cristian de Jong 65

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Johan Inan is van mening dat Alfred Schreuder moet gaan rouleren als hij een fitte selectie wil behouden. Ajax staat voor een drukke periode vlak voor het WK en kan zich geen blessures permitteren. Ook na het WK is het voor de Amsterdammers belangrijk om een zo breed mogelijke selectie samen te stellen, zo stelt Inan in de podcast van het Algemeen Dagblad.

'Schreuder moet wel gaan rouleren', begint Inan. 'Bij Ajax lopen er veel spelers rond die straks op het WK in de basis kunnen staan. Neem bijvoorbeeld Jurriën Timber. Als hij nu bij Ajax alles nog moet gaan spelen voor het WK, en hij daarna ook nog in de basis komt te staan bij Oranje, dan blaas je zo'n jongen helemaal op. Dat is iets waar Schreuder rekening mee zou moeten houden.'

Al eerder werd er veel gespeculeerd over de fitheid van de selectie van Schreuder. 'Het zal wel verstandig zijn, dat rouleren', vervolgt Inan. 'Als je ook kijkt naar de gehele selectie, dan kan je spelers zoals Davy Klaassen en Brian Brobbey zeker laten spelen zonder dat het niveau omlaag gaat. Dat is wel eens anders geweest. Zo vond Erik ten Hag een paar seizoenen geleden het niveauverschil van de basiself en de reservebank te groot.'

Verder vindt Inan het ook verstandig om spelers juist in deze periode rust te laten geven. 'Het programma geeft hier ook wel aanleiding toe. Je speelt, met alle respect, tegen FC Volendam, RKC en Go Ahead Eagles. Dan zou je wel verwachten dat Ajax deze ploegen met een paar wisselspelers kan verslaan', aldus Inan.

Druk programma Ajax

Ajax hervat zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Op dinsdag staat een belangrijk Champions League-duel op het programma. Dan komt Napoli op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers spelen op 6 november hun laatste wedstrijd voordat spelers zich gaan voorbereiden op het WK. Op die dag staat de kraker tegen PSV op het programma.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.