Inan: 'Echt grote graadmeters heeft Ajax sinds PSV niet meer gehad'

door Cristian de Jong 80

Inan: 'Echt grote graadmeters heeft Ajax sinds PSV niet meer gehad'

door Cristian de Jong 80

Laatst geüpdatet

Johan Inan is van mening dat de Champions League-wedstrijd op dinsdagavond tegen Liverpool de eerste echte graadmeter is voor Ajax sinds PSV op bezoek kwam voor de Johan Cruijff Schaal. 'Voor Ajax is dit hun eerste echte test', zo vertelt Inan in de Podcast van het Algemeen Dagblad.

'Bij Ajax is het tegenwoordig alleen maar hosanna', zegt hij. Sinds de verloren strijd tegen PSV eerder dit seizoen verloor Ajax geen wedstrijd meer en kreeg het al vijf duels op rij geen tegendoelpunt. 'Iedereen heeft het erover dat Calvin Bassey en Steven Bergwijn geweldige aankopen zijn. Maar als we de afgelopen wedstrijden erbij pakken en naar de weerstand kijken, dan is Ajax in ieder duel tot dusver favoriet geweest. Dit hebben ze telkens wel waargemaakt, maar echt grote graadmeters heeft Ajax sinds PSV niet meer gehad.'

'Voor Bassey wordt dit ook zijn eerste echte graadmeter. Hij heeft het tot nu toe natuurlijk wel prima gedaan. Maar met alle respect, tegen Heerenveen en Cambuur thuis mag je dat ook wel verwachten van een aankoop van ongeveer 25 miljoen euro.' Ook voor Steven Bergwijn wordt dit duel volgens Inan zijn eerste echte test. 'Voor Bergwijn geldt hetzelfde als voor Bassey. Nu komt de eerste echte test. Nu staan ze namelijk tegenover Darwin Nuñez en Trent Alexander-Arnold.'

Goede test voor jongens uit eigen jeugd

Inan vertelt ook dat het voor jongens uit de eigen jeugd een goede graadmeter zal zijn. 'Nu wil je zien of die zelf opgeleide jongens de stijgende lijn kunnen doortrekken. Als Ajax een goed resultaat haalt, kunnen we wel stellen dat er weer een pracht-campagne in de maak is. Maar voor hetzelfde geld word je met 3-0 afgedroogd en dan heeft de ongeslagen status van Ajax niet heel veel gezegd', aldus Inan.

Denk jij dat Ajax op Anfield wint van Liverpool? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.