'Iedereen kon zien hoe groot problemen zijn als Álvarez er niet is'

door Gino Haverkamp 7

'Iedereen kon zien hoe groot problemen zijn als Álvarez er niet is'

door Gino Haverkamp 7

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez werd zaterdag tegen sc Heerenveen gemist bij Ajax, zo stelt Pieter Zwart. De hoofdredacteur van Voetbal International zag afgelopen weekend dat er enorme ruimtes ontstonden voor sc Heerenveen, terwijl Álvarez die normaliter zou dichtlopen of bewaken. Daardoor kon de thuisploeg een aantal kansen creëren.

Voor Zwart is het duidelijk. 'Ajax heeft niet eerder dit seizoen zoveel weggegeven als in deze wedstrijd', opent hij. Dat komt volgens de journalist door de afwezigheid van Álvarez, die nog niet beschikbaar was omdat hij vlak voor het treffen met sc Heerenveen nog interlandverplichtingen had. Zwart laat vervolgens videobeelden zien waarop inderdaad te zien is hoe sc Heerenveen profiteerde van de vele open ruimtes bij Ajax achterin. 'Dat stond heel slecht.'

Het ging beter volgens Zwart toen trainer Erik ten Hag tactisch ingreep en Jurriën Timber op het middenveld positioneerde. 'Maar het was echt een open huis achterin en met name op het middenveld en de ruimtes erachter', voegt de journalist er aan toe.

Wat Zwart betreft hoeven er ook geen discussies meer plaats te vinden over of Álvarez überhaupt een basisplaats moet krijgen. Het duel met sc Heerenveen bewees volgens hem dat dat nodig is. 'Iedereen heeft met zijn eigen ogen kunnen zien hoe groot de problemen zijn als hij er even niet bij is en dat er dan helemaal geen slot op de deur is. Voor Ajax is dat wel een probleem.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.