'Huntelaar neemt geen genoegen met pinchhitter-rol'

door ArthurV 6

'Huntelaar neemt geen genoegen met pinchhitter-rol'

door ArthurV 6

Laatst geüpdatet

Bij Veronica Inside werd maandagavond gesproken over een eventuele comeback van Klaas-Jan Huntelaar bij het Nederlands elftal. De spits van Ajax speelde zijn laatste interland in 2015 en volgens de heren aan tafel zal daar niet snel verandering in komen.

'Hij is geen targetman', meent Johan Derksen. 'Als je een internationale wedstrijd speelt, waarin je tijdens de laatste tien minuten hoge ballen voor de pot moet gooien, dan moet er een vent inklimmen. Daar ligt niet de kracht van Huntelaar, die wacht dan op het vallende balletje.'

Derksen benadrukt dat Huntelaar momenteel in een uitstekende vorm verkeert, maar acht de rechtspoot niet in staat om zich te kunnen schikken in een reserverol. 'Huntelaar heeft geen rust in zijn lijf als hij op de bank zit. Bij Van Marwijk werd hij een sfeerverpester als hij niet speelde. Je moet dus een vent hebben die genoegen neemt met zijn rol van pinchhitter, dat kan hij niet.'

Hans Kraay Jr. vult aan: 'Daar zit zóveel gif in. Ze willen het bij Ajax niet horen: maar hij heeft die Dolberg gewoon uitgeknepen. Ik heb de indruk dat als Huntelaar 48 is en Ajax zegt dat ze zijn contract niet willen verlengen, dat hij gewoon de banden lek steekt van Overmars en Van der Sar', grapt de analist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.