'Het zou voor Leno interessant zijn om naar Ajax te gaan'

door Terrence Riepma 65

Bron Sportnieuws.nl

'Het zou voor Leno interessant zijn om naar Ajax te gaan'

door Terrence Riepma 65

Bron Sportnieuws.nl

Laatst geüpdatet

Harm Zeinstra denkt dat het niet geheel onlogisch zou zijn als Bernd Leno mogelijk de nieuwe doelman wordt van Ajax. Dat vertelt de oud-goalie van SC Cambuur en FC Emmen in gesprek met Sportnieuws.nl. Ook de namen van Borussia Dortmund-sluitposten Roman Bürki en Marwin Hitz en oud-Ajacied Jasper Cillessen worden genoemd als mogelijke aanwinsten.

Ajax zit immers met een keepersprobleem. Maarten Stekelenburg ligt er voor de rest van het seizoen uit met een blessure, Remko Pasveer mag rekenen op veel kritiek en Jay Gorter wordt nog te onervaren bevonden. Hoewel André Onana over een kleine maand weer zou mogen spelen voor de Amsterdammers, is het nog maar de vraag of men daarop zit te wachten in de Johan Cruijff ArenA.

'Ik zou het logisch vinden als Ajax verder gaat kijken', vertelt Zeinstra die enkele voorbeelden opnoemt: 'Bijvoorbeeld een Bernd Leno van Arsenal, die nu 2e keuze is achter Aaron Ramsdale. Het zou voor hem, in welke constructie dan ook, interessant zijn om naar Ajax te gaan. Verder heb je bij Borussia Dortmund nog Roman Bürki en Marwin Hitz, die allebei Bundesliga- en Champions League-ervaring hebben en nu reserves zijn achter Gregor Kobel.'

Cillessen, die tussen 2011 en 2016 al uitkwam voor Ajax, is volgens Zeinstra een optie. Desondanks ziet hij de huidige doelman van Valencia niet als favoriet: 'Hij past zeker in het profiel van Ajax. Hij is Nederlands, zou zich snel kunnen aanpassen en kent de club. De grote maar is echter of hij fit blijft om een rol van betekenis te spelen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.