'Het is hopen op die ene wereldpot'

door Finn Dekker 5

'Het is hopen op die ene wereldpot'

door Finn Dekker 5

Laatst geüpdatet

Lasse Schöne en Hedwiges Maduro denken dat Matthijs de Ligt zijn oude vorm op termijn zal terugvinden. De verdediger speelt dit seizoen nog niet top, sinds zijn transfer naar Juventus. Maar dat is logisch en dus is er geen reden tot paniek stellen de oud-Ajacieden.

De Deen, die zelf naar Genoa FC transfereerde, herkent de aanpassingsproblemen van De Ligt. 'En bij mij is de situatie dan nog heel anders, want ik heb geen gigantisch prijskaartje om mijn nek hangen. Matthijs wel, en dat brengt druk met zich mee. Bij Ajax was voor hem alles vertrouwd, als kind van de club ging het vaak vanzelf. Toch gaat hij zeker slagen. Er zit bij hem een goede kop op en voetballend heeft iedereen zijn talent wel gezien. Gewoon rustig blijven en je niet gek laten maken', aldus Schöne tegen het Algemeen Dagblad.

'De moeilijkheid schuilt in de cultuurverschillen', voegt Maduro toe. 'Dat wordt in Nederland onderschat. Het volledige leven van De Ligt is veranderd. Wanneer hij traint, hoe hij traint, met wie hij traint. Maar denk ook aan: hoe laat hij eet, het vele reizen, de onbekende taal, de hiërarchie in de kleedkamer.'

'De Ligt tekende half juli en moest halsoverkop in het vliegtuig stappen voor een tour door Azië. Opeens was zijn leven heel hectisch. Hij heeft een aanpassingsperiode nodig, maar moet tegelijkertijd presteren', vervolgt de ex-international. 'Het is hopen op die ene wereldpot, die hem over het dode punt heen helpt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.