Gijp toont begrip voor Kluivert: 'Met Tadic had hij ook op de bank gezeten'

door BadembaBarrie 17

Bron VI Vandaag

Gijp toont begrip voor Kluivert: 'Met Tadic had hij ook op de bank gezeten'

door BadembaBarrie 17

Bron VI Vandaag

Laatst geüpdatet

René van der Gijp heeft wel begrip voor de beslissing die Justin Kluivert in 2018 maakte om Ajax achter zich te laten. De aanvaller wordt regelmatig verweten dat hij te vroeg is vertrokken, maar Van der Gijp heeft daar in VI Vandaag een ander perspectief op.

'Iedereen roept daar hij had bij Ajax moeten blijven, maar dan had Ajax misschien ook Tadic gekocht en dan had hij (Kluivert, red.) op de bank gezeten', redeneert Van der Gijp. Tafelgenoot Johan Derksen is iets kritischer over Kluivert. 'Hij is natuurlijk een talent, alleen hij vond zichzelf iets te snel heel erg goed', stelt Derksen.

De reacties van Derksen en Van der Gijp volgen op de recentelijk goede prestaties van Kluivert bij OGC Nice. Eerder dit seizoen wist Kluivert zijn stempel nog niet op het spel van Nice te drukken, maar Hélène Hendriks wijst er ook op dat de aanvaller ook fysieke problemen heeft gehad. 'Hij is ook wel een tijdje geblesseerd geweest natuurlijk bij Nice. Hij komt er nu echt pas in.'

Nederlands Elftal

Als speler van Ajax debuteerde Kluivert in het voorjaar van 2018 in het Nederlands Elftal, maar sinds zijn vertrek heeft hij er niet meer bijgezeten. Nu de aanvaller weer in vorm raakt, komt ook een terugkeer in Oranje ter sprake. Daarover zijn Van der Gijp en Hendriks eensgezind: eerst volhouden. 'Hij moet dit nog wel een tijdje volhouden', stelt Van der Gijp. Hendriks sluit zich daarbij aan, maar ziet wel kansen voor Kluivert. 'Hij kan aan beide kanten spelen. Zijn lievelingspositie is links, maar hij kan ook gewoon rechts.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.