Flemming: 'Tegen De Ligt heb je een zware middag'

door Bart Veenstra 1

Flemming: 'Tegen De Ligt heb je een zware middag'

door Bart Veenstra 1

Laatst geüpdatet

Als voormalig Ajacied Zian Flemming moet kiezen, ziet hij in Frenkie de Jong de beste speler van Ajax. De speler van PEC Zwolle is daarnaast ook lovend over Matthijs de Ligt en verder is hij ook te spreken over enkele andere (oud-)Ajacieden.

'Ajax heeft veel goede spelers, maar Frenkie is in mijn ogen echt uniek. Hij heeft iets bijzonders', zegt Flemming in de rubriek Persoonlijk van Voetbal International. De aanvaller ziet in De Ligt zijn vervelendste tegenstander. 'Tegen Matthijs de Ligt heb je een zware middag. Hij is groot en sterk en het is lastig zijn zwakke plek bloot te leggen. In de jeugd van Ajax was het op de training ook nooit leuk tegen Deyovaisio Zeefuik of Azor Matusiwa te staan. Verder kan ik me geen heel zware tegenstanders herinneren, we wonnen altijd bijna alles in de jeugd.

Flemming spreekt ook over wie hij de meest onderschatte speler vindt. 'Daley Blind krijgt altijd veel kritiek, maar hij is een heel slimme en belangrijke speler', aldus Flemming, die bij Ajax het meest leerde van Casimir Westerveld. 'Casimir Westerveld was mijn trainer in de E’tjes van Ajax en heeft me vooral veel bijgebracht op het gebied van discipline. Shirt in je broek, sokken omhoog, veters goed strikken; dat soort dingen.'

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.