'Fans moeten zich blijven identificeren met eigen talenten'

door Bart Veenstra 133

'Fans moeten zich blijven identificeren met eigen talenten'

door Bart Veenstra 133

Laatst geüpdatet

Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool heeft in de middagkrant aan de alarmbellen getrokken wat betreft de kansen van jeugdspelers bij Ajax. De Amsterdamse club verlengde het contract van David Neres, maar de journalist merkt op dat de opleiders op De Toekomst zich zullen afvragen of de eigen jeugd niet ondersneeuwt.

Omdat de lat steeds hoger komt te liggen bij Ajax, wordt het voor jeugdspelers van Ajax steeds moeilijker om aan te pikken, zo schrijft Sintenie. 'De opleiding is de levensader van de club, maar Ajax zwemt tegenwoordig in het geld en technisch directeur Marc Overmars heeft steeds meer armslag om dure voetballers aan te trekken en goede spelers langer te behouden', aldus Sintenie, die onlangs een talent als Ché Nunnely zag vertrekken, terwijl hij verwacht dat spelers als Noa Lang en Sergiño Dest komend seizoen uiteindelijk niet veel zullen spelen voor het eerste elftal van Ajax.

Inmiddels ziet Sintenie dat het aantal jeugdspelers in het eerste elftal steeds minder wordt. Wanneer ook Van de Beek vertrekt, zijn alleen Noussair Mazraoui en de 'oudjes' Daley Blind en Joël Veltman nog de enige exponenten van De Toekomst in het eerste elftal. 'Ook voor middenvelder Carel Eiting, die opnieuw geplaagd wordt door blessureleed, is de concurrentie in de A-selectie moordend.'

Sintenie ziet dat Ajax in een spagaat zit. 'Het succes van vorig seizoen smaakt naar meer, de verwachtingen zijn torenhoog en het geld om grote transfers te doen is er. Maar de identiteit van de club kan in het geding komen', aldus Sintenie, die beseft dat de fans blij zijn als Neres langer bij Ajax blijft. 'Ajaxsupporters moeten zich echter ook kunnen blijven identificeren met talenten uit de eigen opleiding. Die spoeling wordt steeds dunner.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.