Ervaringsdeskundige Emanuelson: 'Deze ploeg verder dan wij in 2006'

door Jesse ter Haar 4

Bron De Telegraaf

Ervaringsdeskundige Emanuelson: 'Deze ploeg verder dan wij in 2006'

door Jesse ter Haar 4

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Urby Emanuelson is positief gestemd over de kansen voor Ajax om donderdagavond door te gaan in de Europa League, zo laat hij blijken tegenover De Telegraaf. De Amsterdammers verdedigen in eigen huis een 1-2 uitzege en ondanks het feit dat de buit nog niet binnen is, heeft hij vertrouwen in Erik ten Hag en de zijnen.

In 2006 was Emanuelson er zelf bij toen Ajax een 1-2 uitzege over de streep moest trekken. Toen was FC Kopenhagen de tegenstander en verloor de club in eigen huis met 0-2. 'Bij ons ging het mis door de spanning. Het bereiken van de Champions League was heel belangrijk voor de club en dat voelden we in die voorrondes', herinnert Emanuelson.

Het Ajax van nu kan vertrouwen putten uit de gespeelde wedstrijd in Lille, maar Emanuelson weet dat het vertrouwen ook negatief kan werken. 'Het ging in Frankrijk zó makkelijk dat er gemakzucht in de groep kan sluipen. Ook al omdat zondag PSV-Ajax op het programma staat, is er misschien de verleiding over Ajax-Lille heen te kijken.'

Toch heeft de oud-Ajacied niet het gevoel dat het zal gebeuren bij het huidige Ajax van Ten Hag. 'Omdat dit Ajax eraan gewend is drie wedstrijden in de week te spelen, Erik er kort bovenop zit en hij verslapping niet zal toestaan. Ik denk ook dat de huidige ploeg verder is dan onze groep in 2006. Dit elftal borduurt voort op de successen van de afgelopen seizoenen en lijkt van buitenaf redelijk onverstoorbaar.'

Verwacht jij dat Antony en Tadic namens Ajax scoren tegen Lille OSC? Zet dan in en krijg 6,90 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.