Endt lovend over 'verfijnde' passing Eiting

door SJvanveen 12

Endt lovend over 'verfijnde' passing Eiting

door SJvanveen 12

Laatst geüpdatet

David Endt heeft in zijn column in Het Parool Ajacied Carel Eiting vergeleken met Willem van Hanegem. Hoe de jonge middenvelder van Ajax het spel ziet, verdeelt en speelt, vindt Endt mooi om te zien.

'Graag gebruikt hij zijn body als buffer tussen tegenstander en bal en hij lijkt in elke situatie een dubbele oplossing te hebben. Hij kan vergrendelen en openen. Inzicht, steeds op tijd. Zijn passing is verfijnd, graag met buitenkant links, en hij bezit zowel het oog voor de ruimtes, als tempogevoel om de passes, lang, kort of gestoken, zuiver te geven', is de voormalig teammanager van de Amsterdammers vol lof.

'Hemel, kijk nou! Ik zie ook zo'n schrapende sliding waarmee hij in één keer de bal in bezit veegt en overeind komt', gaat Endt verder. 'De jongeman is ook linksbenig en heeft eenzelfde bolstering. Zijn compact-krachtig lijf beweegt zich zelfs iets gebogen over het veld, zijn stappen drukken zwaar in het gras!'

Lees hier de hele column in Blendle.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.