Endt: 'Ajax - PSV geen klassieker, wel topper'

door Koen Weijland 17

Endt: 'Ajax - PSV geen klassieker, wel topper'

door Koen Weijland 17

Laatst geüpdatet

David Endt kijkt reikhalzend uit naar de wedstrijd tussen Ajax en PSV, die zondagmiddag om half drie op het programma staat. Voor Voetbal International blikt hij op geheel eigen wijze vooruit op het treffen in de Amsterdam Arena.

Een Klassieker wil Endt de tweestrijd tussen Ajax en PSV niet noemen. 'Maar wat zeker is, is dat het een echte absolute topper is in het vaderlands voetbal. In het verleden nog in het Olympisch Stadion en in De Meer, nu natuurlijk in de Arena. Ik sta hier op de Johan Cruijffbrug, symbolischer kan natuurlijk niet', aldus Endt, die aan de hand van een aantal foto's de meest historische duels tussen Ajax en PSV in Amsterdam op romantische wijze langsgaat.

Van 'de wedstrijd van Simon Tahamata' uit 1979 toen Ajax met 4-1 won, tot en met een duel in het Olympisch Stadion waarin Jari Litmanen en Ronald Waterreus in de jaren negentig duelleerden. Ook de elegantie van Ajax en verbetenheid van PSV komen op symbolische wijze voorbij in een foto waarop Ajacied Klaas-Jan Huntelaar in 2007 duelleert met Alex. 'Ajax - PSV is een wedstrijd die altijd voor mooie composities zal blijven zorgen', besluit Endt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.