Driessen ziet dat Benfica Ajax nog dieper 'in de poel van verderf' heeft geduwd

door Bart Veenstra 30

Bron De Telegraaf

Driessen ziet dat Benfica Ajax nog dieper 'in de poel van verderf' heeft geduwd

door Bart Veenstra 30

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen ziet dat Benfica Ajax dieper 'in de poel van verderf' heeft geduwd. Dat schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. De Amsterdammers werden dinsdagavond in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld en zodoende wordt alle ellende rondom Ajax niet naar de achtergrond verdrongen.

Driessen zag dat niemand na de loting tegen Benfica twijfelde aan een vervolg van Ajax' Europese avontuur. Hier en daar werd zelfs al gefilosofeerd over een herhaling van het succesvolle Champions League-seizoen in 2018/2019. 'Maar er bleken dus toch nog wat druppels in de gifbeker te zijn achtergebleven na alle tegenslag waarmee Ajax laatst is geconfronteerd', aldus Driessen, die in zijn column doelt op de zaak omtrent Quincy Promes, de zaak omtrent Zakaria Labyad, en de affaire Marc Overmars.

'Gevolgd door de "interesseert me niets"-reactie van aanvoerder Dusan Tadic terwijl Ten Hag zich nogal stupide opstelde in de zaak Promes door bijzonder gedegen journalistiek onderzoekswerk te betwisten', gaat Driessen verder. De journalist vindt dat Ajax op bepaalde vlakken tekortschiet. 'De communicatie-afdeling van Ajax maakt mooie filmpjes, maar qua crisiscommunicatie kan het beursgenoteerde voetbalbedrijf nog wel een paar stappen maken.'

Ajax moet op nationaal niveau nu alles op alles zetten om de dubbel te pakken. Op financieel gebied lijkt dat echter niet genoeg te zijn. 'Hiermee is nog niet alle leed geleden want zelfs als Ajax kampioen wordt en de KNVB Beker wint, betekent de uitschakeling voor financieel directeur Susan Lenderink dat zij aan het einde van het seizoen haar jaarcijfers in het rood zal moeten schrijven.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.