Driessen sluit zich aan bij Tadić: 'Kunstgras geeft imago van Mickey Mouse-league'

door Terrence Riepma 6

Bron De Telegraaf

Driessen sluit zich aan bij Tadić: 'Kunstgras geeft imago van Mickey Mouse-league'

door Terrence Riepma 6

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen is blij dat Erik ten Hag en Dusan Tadić zich uit hebben gesproken over kunstgras in de Eredivisie. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf draagt kunstgras bij aan een slecht imago van de Eredivisie naar de buitenwereld. Ajax speelde zondag tegen Sparta Rotterdam, dat in zijn stadion een kunstgrasmat heeft liggen.

'Ik vind dat ze allebei gelijk hebben en ook goed dat ze het allebei lostrokken van die wedstrijd', trapt Driessen af over Tadić en Ten Hag. 'Ze wilde geen excuses aandragen voor die wedstrijd, want het was ook gewoon slecht van hun kant. Ze gaven wel allebei aan dat dat kunstgras eigenlijk verleden tijd moet zijn in de Eredivisie.'

Ajax wist met 0-1 te winnen op het kunstgrasveld van Sparta, dat volgens Driessen daar zo snel mogelijk van af moet stappen: 'Het kunstgras geeft de Eredivisie ook wel het imago van een Mickey Mouse-league. Op het hoogste niveau moet je gewoon op écht gras spelen. Dat zouden de clubs van elkaar moeten eisen.'

Tadić fel tegen kunstgras in Eredivisie

Tadić sprak zich na afloop van Sparta - Ajax uit over kunstgras in de Eredivisie. Volgens de aanvoerder van de Amsterdammers, die door puntenverlies van PSV en Feyenoord weer zelf volledig de eerste plek in handen hebben, spelen voetballers op kunstgras op vijftig procent van hun gebruikelijke vaardigheden en capaciteit. Tevens zou al het kunstgras eruit moeten om de Eredivisie serieuzer te maken.

Profiteer tot en met maandag van flinke Black Friday-kortingen in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.