Driessen over titelkansen Ajax: 'Een afgang als ze geen kampioen worden'

door Jesse ter Haar 57

Bron De Telegraaf

Driessen over titelkansen Ajax: 'Een afgang als ze geen kampioen worden'

door Jesse ter Haar 57

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen verwacht niet dat Ajax de koppositie in de Eredivisie nog uit handen zal geven. De Amsterdammers worstelen al enige tijd met hun vorm, maar dat is in het behalen van punten maar amper terug te zien. In Eindhoven ruikt men nog bloed, maar Driessen gelooft niet dat de ploeg van Roger Schmidt nog grote kans maakt op het kampioenschap.

'Normaal gesproken zijn vier punten met nog vier wedstrijden genoeg', aldus de chef voetbal van De Telegraaf. 'Eens in de historie is het gebeurd en toen werd niet eens de nummer twee, maar de nummer drie kampioen. Dat was in de zeventiger jaren. Alleen Ajax struikelt door de Eredivisie heen. Daar houdt iedereen zich aan vast, dat PSV misschien toch nog iets kan forceren.'

'Maar als we de naakte cijfers zien, heeft Ajax na de winter veertien wedstrijden gespeeld in Nederland en daarvan hebben ze er twaalf gewonnen', voegt de sportjournalist eraan toe, waarna hij de wedstrijden waarin Ajax níét won uiteenzet. 'Ze hebben er één verloren – uit bij Go Ahead Eagles – en ze hebben de bekerfinale verloren van PSV.'

Al met al twijfelt Driessen dan ook niet aan de kansen van Ajax om kampioen te worden. Niet alleen is de stand op de ranglijst in het voordeel, ook ziet hij simpelweg betere spelers rondlopen bij Ajax. 'Normaal gesproken moet het kampioenschap voor Ajax zijn. Ook qua kwaliteiten. Het zou werkelijk een afgang zijn als ze geen kampioen worden', besluit hij.

Ajax' uitgangspositie

Ajax staat na dertig afgewerkte Eredivisie-speelrondes bovenaan met 75 punten. PSV volgt met een totaal van 71. Het betekent dus een voorsprong van vier punten voor de Amsterdammers, maar daarbij komt ook nog een fors beter doelsaldo. Mochten beide ploegen op gelijke punten eindigen, is de titel zodoende alsnog voor de ploeg van Erik ten Hag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties