Driessen oneens met uitspraak Van Gaal: 'Berghuis stelde zichzelf op'

door Terrence Riepma 34

Bron De Telegraaf

Driessen oneens met uitspraak Van Gaal: 'Berghuis stelde zichzelf op'

door Terrence Riepma 34

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen is het niet eens met een uitspraak van Louis van Gaal. De bondscoach van het Nederlands elftal zei dat Steven Berghuis God op zijn blote knieën mocht bedanken dat hij mocht spelen in Oranje van Van Gaal. Driessen snapt deze uitspraak niet en looft daarentegen de Ajacied in zijn column voor De Telegraaf.

Driessen somt op dat Berghuis alle wedstrijden, op één na tegen Vitesse, in de basis begon van Ajax. In Oranje kwam de linkspoot niet tot nauwelijks in actie, maar dat zou meer te maken hebben met het 5-3-2-systeem van Frank de Boer. Vleugelaanvallers zijn hierin overbodig. 'Nu moet Berghuis Van Gaal dus dankbaar zijn. Maar Berghuis is op dit moment de beste rechtsbuiten van Nederland', is Driessen van mening.

Berghuis maakt veel indruk op Driessen en de columnist vindt dat de aanvaller een sleutelrol speelt: 'Tegen Noorwegen maakte de Ajacied het waar met een assist en enkele goede individuele acties. Toch slachtofferde de bondscoach hem in de rust omdat hij bij balverlies z’n opdracht verzuimde uit te voeren. Tegen Montenegro en Turkije deed Berghuis het prima. Landen van dat formaat zijn het beste te bestrijden met vleugelaanvallers als hij.'

Driessen vindt dan ook dat Berghuis het vooral aan zichzelf te danken heeft dat hij mag spelen in het Nederlands elftal: 'Berghuis stelde zichzelf op. Voor hoelang? Je voelt aan alles dat het krediet bij Van Gaal voor Berghuis en vleugelaanvallers broos is. De bondscoach zegt zelfs ronduit dat hij niet achter z’n 4-3-3-keuze staat, maar de mening van de internationals volgt. Onder dat gesternte maakt het voor vaak grillige buitenspelers als Berghuis, Cody Gakpo, Donyell Malen, Noa Lang en in de toekomst misschien Arnaut Danjuma extra moeilijk. Ze spelen continu met het mes op de keel.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.