Driessen: 'Ik verwacht dat de koppeling Overmars-Ten Hag over is na dit seizoen'

door Melle Goekoop 48

Driessen: 'Ik verwacht dat de koppeling Overmars-Ten Hag over is na dit seizoen'

door Melle Goekoop 48

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag vertrekt na dit seizoen bij Ajax, verwacht Valentijn Driessen. Marc Overmars verlengde onlangs zijn contract in Amsterdam tot 2026 en dat heeft volgens Driessen de situatie bij de Amsterdamse club veranderd, geeft hij aan in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

'Ik denk dat het bijtekenen van Overmars eigenlijk een signaal is dat Ten Hag gaat vertrekken', start Driessen zijn betoog over het aanstaande vertrek van de hoofdtrainer. 'Ik verwacht dat de koppeling Overmars-Ten Hag over is na dit seizoen. Overmars heeft bijgetekend tot 2026, maar zo lang gaat Ten Hag niet blijven. Ten Hag is klaar voor een buitenlandse uitdaging, dat vindt hij zelf ook. Ik denk dat hij een uitdaging bij Manchester United graag aan zou willen gaan', stelt Driessen.

Ajax-watcher van De Telegraaf, Mike Verweij, geeft Driessen daarin bijval. 'Ik heb Ten Hag gevraagd of de rode loper uit lag om bij te tekenen en daar kwam zo'n ontwijkend antwoord op. Het was van: nee, ik lig nog anderhalf jaar vast, het geeft rust, het is wel prettig. Nee, er was nog geen behoefte om ook over contractverlenging te praten. Erik ten Hag gaat zijn status gewoon verzilveren na dit seizoen en ik zou het ook heel gek vinden als hij dat niet doet', aldus Verweij.

Hoop op lang aanblijven Ten Hag

Verweij vindt zelf dat Ten Hag nog 'jarenlang' trainer in Amsterdam moet blijven. 'Als je hier nog tien jaar kunt zitten met Overmars, dan kun je wel acht keer kampioen worden. Je kunt je wel onsterfelijk maken in Amsterdam.' Driessen is het daar niet compleet mee eens. 'Ja, maar als trainer wil je ook de Europese top in. Je zit daar met Ajax ook wel, maar je wil naar Europese topclubs waar veel meer mogelijk is. Dat is een uitdaging voor zo’n trainer. De koppeling tussen Overmars en Ten Hag is nu losgelaten', sluit Driessen af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.