Driessen haalt uit naar Van Gaal: 'Drogreden als je Lang links laat liggen'

door Gino Haverkamp 51

Driessen haalt uit naar Van Gaal: 'Drogreden als je Lang links laat liggen'

door Gino Haverkamp 51

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen haalt in een column van De Telegraaf hard uit naar Louis van Gaal. Zo vraagt hij zich hardop af of de nieuwbakken bondscoach de juiste man is om het Nederlands elftal naar het WK in Qatar te leiden. Ook vindt hij het onzinnig dat Van Gaal stelt geen 4-3-3 te kunnen spelen.

Van Gaal is naar eigen zeggen een procescoach die tijd nodig heeft om een team te kneden. Juist dat wordt lastig de eerstvolgende interlandperiode, wanneer Nederland het opneemt tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije. Puntenverlies kan fataal zijn, terwijl er slechts anderhalve dag aan voorbereidingstijd is voor de interland tegen de Noren. 'Als het werkelijk zo zou zijn, dan heeft KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma de verkeerde bondscoach aangesteld als opvolger van Frank de Boer', schrijft Driessen.

De bondscoach erkende op de persconferentie van dinsdag ook dat hij meer een type voor de lange termijn is. Driessen: 'Tevens is het dan vreemd dat Van Gaal na diens scherpe zelfanalyse toch durft te stellen dat hij zichzelf als enige optie voor de KNVB zag en het telefoontje van Hoogma verwachtte.'

Driessen over 4-3-3

Tijdens de presentatie werd volgens Driessen de indruk gewekt dat het Nederlands elftal niet bijzonder goed is, terwijl de selectie over een aantal spelers beschikt die actief zijn in de Europese top. Onder meer Frenkie de Jong (FC Barcelona), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Juventus) en Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain) zijn actief bij Europese topclubs. Van Gaal legde ook uit dat de spoeling op de aanvallende vleugels dusdanig dun was, dat het daardoor lastig wordt om 4-3-3. te spelen, terwijl enkele spelers waar hij mee sprak wel een voorkeur voor die formatie uitsprak. 'De bondscoach zei altijd naar zijn spelers te luisteren, maar of hij ze ook hoort...', schrijft Driessen.

'Van Gaal repte iets over ervaring, gewoontes en het ontbreken van buitenspelers', vervolgt de verslaggever. Volgens hem beschikt Nederland wel degelijk over talentvolle buitenspelers die de flanken kunnen vullen. 'Het laatste is een drogreden als je de topfitte en in topvorm verkerende buitenspelers Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) en Noa Lang (Club Brugge) links laat liggen.'

Heeft Valentijn Driessen gelijk over Oranje? Laat je mening horen in het AS Forum.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.