Driessen: 'Erfenis Bosz verkwanseld'

door SJvanveen 21

Driessen: 'Erfenis Bosz verkwanseld'

door SJvanveen 21

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen heeft in een column in De Telegraaf keihard uitgehaald naar Ajax. Spelers, staf, bestuur; iedereen binnen de club is debet aan het echec versus Rosenborg. Daarbij is Ajax veel te lichtzinnig omgegaan met Peter Bosz' vertrek.

De Europa League-finale was geen opmaat voor structureel Europees topvoetbal, nee: het was een incident, denkt Driessen. 'Een incident waar in retrospectief de vertrokken Peter Bosz en zijn rechterhand Hendrie Krüzen grotendeels verantwoordelijk voor waren. Naast de vertrokken Davy Klaassen, Bertrand Traore en Davinson Sanchez is het trainersduo de ontbrekende schakel sinds Stockholm. De afwezigheid op het Europese podium valt spelers, trainers en clubleiding keihard aan te rekenen. Over de hele linie zijn ernstige fouten gemaakt; van aanstellingen tot aankopen, tot verkopen, tot opstellingen, tactische keuzes en wissels. Er is veel te lichtzinnig omgegaan met de schitterende internationale erfenis van vorig seizoen van Bosz', begint de columnist keihard.

'Terwijl dit juist de opmaat had kunnen en moeten zijn naar een volgend stapje in Europa met overwintering in de Champions League. Maar de hooghartigheid droop ervan af in Amsterdam door niet te anticiperen op alle veranderingen afgelopen negentig dagen binnen de technische staf en spelersgroep. Hoewel de bankrekening alle ruimte bood om welke beslissing dan ook te nemen: van het halen van spelers tot het toegeven aan de eisen van Bosz', vervolgt de scribent, die niet denkt dat er koppen zullen rollen binnen Ajax. Iedereen houdt immers eigen en elkaars handen boven het hoofd. 'Niemand in Amsterdam heeft het recht om de ander als schuldige aan te wijzen, maar op zeker moment zal er een afrekening komen voor dit echec. Het werpt Ajax namelijk veel verder terug dan op het eerste gezicht lijkt: sportief, financieel, commercieel, qua status, uitstraling en waarde.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.