Driessen: 'De Super League kan als revolutie gekenmerkt worden'

door Melle Goekoop 40

Bron De Telegraaf

Driessen: 'De Super League kan als revolutie gekenmerkt worden'

door Melle Goekoop 40

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen ziet de komst van de Super League als een revolutie in het voetbal. Het voetbal is uitgegroeid tot de grootste amusementsindustrie van de wereld en om op die positie te blijven moeten er ook ontwikkelingen zijn, beargumenteert de columnist in De Telegraaf.

'Willen de heersende instanties, de bestaande elite niet mee in de tijd en hun positie om financiële redenen niet afstaan, dan volgt revolutie. Spelers kunnen kort het slachtoffer zijn vanwege verbanningen, maar zullen uiteindelijk zegevieren', schrijft Driessen. 'De Super League kan als revolutie gekenmerkt worden. FIFA, UEFA, nationale bonden en competities huilen krokodillentranen. Die zien wel de splinter in andermans oog, maar niet de balk in het eigen.'

Driessen snapt dat de Super League op veel weerstand stuit. 'De voetbalsupporter is traditioneel, conservatief van aard en houdt graag alles bij het oude. Niets mis mee.' Maar de columnist wijst ook op de invoering van de Champions League in 1992. Deze kreeg ook veel kritiek te verduren bij zijn introductie. Louis van Gaal noemde het een gedrocht, maar bijna dertig jaar later is hij niet meer weg te denken.

De Super League belooft in ieder geval spektakel volgens Driessen. 'Topvoetbal is ook dat de besten tegen de besten spelen. Vanwege de financiële mogelijkheden komen bij de Super League-clubs de beste spelers bij elkaar en die nemen het tegen elkaar op, wat garant staat voor topwedstrijden en dus topamusement.'

Verwacht jij dat Ajax met 2-0 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 8,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.