Driessen: 'Arbitrage beslist Klassieker'

door Bart Veenstra 13

Driessen: 'Arbitrage beslist Klassieker'

door Bart Veenstra 13

Laatst geüpdatet

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen is van mening dat de arbitrage tijdens de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax een belangrijke, negatieve rol speelde. Bij het doelpunt van Ajax zou de bal de zijlijn gepasseerd zijn, waardoor de treffer eigenlijk afgekeurd moeten worden.

'Scheidsrechter Schaap maakt een geweldige blunder', begint Driessen. 'De goal die Ajax maakt was duidelijk over de zijlijn. Vanaf de tribune konden we dat allemaal zien. Hij staat op de lijn, maar ziet het niet. Daarmee naait hij scheidsrechter Bas Nijhuis een oor aan, want hij is de gebeten hond als hoofdverantwoordelijke. Maar dit is wel heel slecht gezien van Schaap', aldus de journalist.

Verder vond Driessen de Klassieker ook qua niveau erg tegenvallen. 'Met de uitslag kunnen beide ploegen niets. Verder lag het qua niveau ver onder het niveau van de bekerwedstrijd, dat hebben we deze wedstrijd niet gezien. Het was hard werken met goede bedoelingen, maar daar bleef het meestal bij. De 1-1 is terecht, maar in zulke wedstrijden hoop je op een winnaar, dat maakt de emoties groter. En nu is PSV de lachende derde.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties