Derksen snapt buitenlandse stap voor Ten Hag niet: 'Is dat nou zo een feest?'

door Melle Goekoop 11

Bron Veronica Inside

Derksen snapt buitenlandse stap voor Ten Hag niet: 'Is dat nou zo een feest?'

door Melle Goekoop 11

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Johan Derksen betwijfelt of Erik ten Hag er goed aan doet om te vertrekken bij Ajax na dit seizoen. Tijdens Veronica Inside vraagt de analist zich af of het wel zo prettig is om in het buitenland te werken als Nederlandse trainer. De druk ligt namelijk vele malen hoger en er is geen ruimte om fouten te maken volgens Derksen.

'Ik weet niet wat verstandig is', begint Derksen over een mogelijke buitenlandse stap van Ten Hag. 'Wat is zijn drijfveer? Een grotere club? Meer geld? Ik kan me voorstellen dat als je een Nederlandse trainer bent dat Ajax een prachtige club is om te werken, want bij Europese wedstrijden ben je de koning als je wint, maar als je verliest kan het, omdat je een kleinere begroting hebt dan de tegenstander. Als hij nu een stap hogerop maakt, krijgt hij het mes op de keel. Dan mag hij niet meer verliezen. Is dat nou zo een feest?', vraagt de opiniemaker zich openlijk af.

Aan tafel gaat het verder over naar welke club Ten Hag zou moeten gaan na Ajax, waarbij de naam van Bayern München valt. Voor die club heeft Derksen erg veel respect. 'Bayern München is eigenlijk het ultieme voorbeeld van waar ze door goed beleid aan de top blijven.' Wilfred Genee wijst Derksen erop dat Ajax een vergelijkbaar beleid voert op dit moment. 'Dat vind ik de erfenis van Cruijff. Die zei namelijk dat het Bayern München-systeem gekopieerd moest worden met goede voetballers met verstand in de directie', sluit Derksen af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.