Derksen kraakt Eredivisie: 'Alleen Ajax kan zich Europees meten'

door Thijs Zwagerman 59

Derksen kraakt Eredivisie: 'Alleen Ajax kan zich Europees meten'

door Thijs Zwagerman 59

Laatst geüpdatet

Johan Derksen heeft geen hoge pet op van het niveau van de vaderlandse Eredivisie. Volgens de analist van Veronica Inside is Ajax de enige Nederlandse ploeg die zich op Europees niveau kan meten.

'Voetbal in Nederland, dat is de lamme tegen de blinde. Omdat er veel fouten worden gemaakt, levert dat tenminste nog enige amusementswaarde op. Alleen Ajax kan zich Europees meten. Als je in Nederland speelt, moet je je serieus afvragen: is er iets met mij aan de hand?', stelt Derksen in gesprek met HP/De Tijd.

Vervolgens legt hij uit hoe het komt dat het niveau van de Nederlandse competitie in zijn ogen zo laag ligt. 'Wie iets voorstelt in het voetbal speelt in het buitenland, daar verdien je meteen vijf tot tien keer zo veel. Het meeste wat in Nederland op de velden staat, is in feite een armzalig overblijfsel.'

Denk jij dat Vivianne Miedema scoort en de Oranje Leeuwinnen winnen van Zweden? Zet in en krijg 3,60 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.