Derksen haalt uit naar Cillessen: 'Gewoon gênant'

door Gino Haverkamp 44

Derksen haalt uit naar Cillessen: 'Gewoon gênant'

door Gino Haverkamp 44

Laatst geüpdatet

Johan Derksen is niet te spreken over de reactie van oud-Ajacied Jasper Cillessen na afloop van de verloren Nations League-finale tegen Portugal. De Oranje-doelman gaf aan 'een beetje moe te zijn' van de kritieken vanuit de Nederlandse media.

De dertigjarige sluitpost kreeg de afgelopen week de nodige kritieken nadat hij, volgens sommige analisten, te vroeg een hoek koos bij een strafschop van Engeland donderdag. Ook bij de goal van Portugal afgelopen zondag werd Cillessen het één en ander verweten. Volgens prominenten was het afstandsschot van Gonçalo Guedes houdbaar.

De reactie van Cillessen op die kritieken stuiten Derksen tegen de borst. In Veronica Inside haalt hij dan ook hard uit naar de FC Barcelona-keeper. 'Het was gewoon gênant: het geneuzel en het gezeur over de media, die kritiek op hem hadden.' Volgens hem ontbeert het Cillessen aan zelfkritiek. 'Ik weet nu waarom je het niet gered hebt bij Barcelona en waarom je al je hele leven een middelmatige keeper bent. Je bent gewoon een softie.'

'Het is gewoon slecht gekeept'

De zeventigjarige analist is dan ook niet helemaal weg van Cillessen, die volgens hem een slechts 'aardige keeper' is. Hij stelt dat de doelman enkel speelt omdat zijn concurrenten niet goed genoeg voor Oranje zijn. 'Hij is de minst slechte, maar het was gewoon een blunder', zegt Derksen over het optreden van de ex-Ajacied bij de treffer van Guedes. Hij realiseert zich niet dat drieënhalf miljoen Nederlanders moe worden van een keeper die een gewoon routineballetje er in laat gaan. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Hij zat er met zijn hand bij; het is gewoon slecht gekeept. Heel onvolwassen gedrag voor een topsporter.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.