Derksen: 'De schuld ligt bij FC Utrecht'

door Bart Veenstra 2

Derksen: 'De schuld ligt bij FC Utrecht'

door Bart Veenstra 2

Laatst geüpdatet

Ajax zal het aankomende zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht moeten doen zonder de steun van zijn supporters. Het uitvak in de Galgenwaard moet namelijk leeg blijven, zo oordeelde vrijdagmiddag de Rechtbank Midden-Nederland. Voetbalanalist Johan Derksen vindt dat belachelijk.

'Ajax is nu de dupe van een straf die voor FC Utrecht was. Dat is toch belachelijk. De schuld ligt dan ook bij FC Utrecht', aldus Derksen. De analist doelt daarmee op het feit dat de KNVB aan de Utrechters een straf oplegde waarbij de Bunnikside leeg moest blijven. Hierop besloot de club dat de seizoenkaarthouders van dat betreffende vak elders in het stadion mochten zitten.

Vanwege die keuze besliste burgemeester Jan van Zanen van Utrecht dat er geen Ajax-supporters mogen komen. Dit om de veiligheid te kunnen waarborgen. De Supportersvereniging Ajax spande vervolgens een kort geding aan, maar verloor deze vrijdagmiddag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.