Derksen: 'Dat is toch een goed salaris voor zijn functie lijkt me?'

door Melle Goekoop 56

Bron Veronica Inside

Derksen: 'Dat is toch een goed salaris voor zijn functie lijkt me?'

door Melle Goekoop 56

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Johan Derksen zou het niet toejuichen als Marc Overmars de overstap maakt naar Newcastle United. De club uit Newcastle is door een investeringsfonds uit Saudi-Arabië en sindsdien klotst het geld tegen de plinten bij de club. Om het goed uit te geven, zouden the Magpies Marc Overmars nemen als technisch directeur. Dat de directeur voetbalzaken van Ajax naar verluidt open zou staan voor de uitdaging verbaast Derksen.

'Wat mij opviel in jouw column vandaag is dat Overmars wel open zou staan voor een overgang naar Newcastle United, omdat hij slechts 700 duizend euro per jaar verdient', verwijst Derksen in Veronica Inside naar de column van de aanwezige Valentijn Driessen. 'En dan denk ik: het loopt storm bij de voedselbank. Ik begrijp het ook wel, want die jongens werken in een totaal gekke wereld. Maar als je 700 duizend euro bij Ajax verdient, dan is dat toch een goed salaris voor zijn functie lijkt me. Kijk, het zou de supporters van Newcastle een worst zijn. Al komt er een seriemoordenaar. Het gaat hen er gewoon om dat hij poen binnenbrengt.'

'Ik vind dat mensen met volledige verstandelijke vermogens dan toch even twee keer moeten nadenken', gaat de analyticus verder. 'Of ik denk dat spelers ‘nee’ gaan zeggen dadelijk? Nee, natuurlijk niet. Maar trainers ook niet. Dick Advocaat en Bert van Marwijk gaan er zo heen. En Cor Pot ook', besluit Derksen. 'Overmars gaat er ook zo heen', vult Driessen Derksen aan.

Enorm salaris in Engeland

'Hij verdient een topsalaris, maar Marcel Brands verdient bij Everton geloof ik 3,5 miljoen euro', weet Driessen te vertellen, die ervan overtuigd is dat Overmars zeker oren heeft naar een vertrek naar Newcastle. 'Er is volgens mij een pool van drie namen of zo, en als Overmars daaruit gekozen wordt gaat hij erheen. Dit vindt hij natuurlijk geweldig, want hij denkt dan van: een club kan ik vanaf de grond opbouwen tot een wereldclub. Geld is natuurlijk geen enkel probleem meer daar', aldus de journalist van De Telegraaf.

Ajax bij meerdere wedkantoren de favoriet voor Ajax - PSV!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.